bio oud

Wounded Kite is geboren in de jaren ’90 en maakt – hoe kan het ook anders als vernoemd bent naar een Pavement song – gitaarpop. Na een gestage stroom van releases van singles en EP’s, is Wounded Kite in 2023 dan eindelijk volwassen geworden met de release van zijn eerste LP “Feeding Monsters”. Zoals gebruikelijk bij Wounded Kite: op vinyl.

Hoewel de muzikale invloeden van de jaren negentig niet weg te denken zijn, is er intussen veel veranderd. De wereld om ons heen bijvoorbeeld. Koen Aarsen schrijft kritische teksten over de digitalisering van de maatschappij. Over vervreemding van de mens van zijn omgeving. Over zijn aanvaringen met de digitale vraatzuchtigheid van grote monopolisten. Maar ook aan persoonlijke veranderingen verbonden emoties zoals verlatingsangst en de drukte van het dagelijks leven komen aan bod. Dat alles vormt de basis van een album vol dynamiek, van een breekbaar acoustisch nummer (Beats Me, opgenomen in een zeecontainer tijdens de corona periode) tot scheurende erupties met complexe ritmes van drummer Sander van Veen en explosieve backing vocals van bassist Joost Kuijer. De diversiteit wordt verder versterkt door twee gastmuziekanten (Luc van Gaans, trompet en bugel) en Gijs Kerkhoven (altviool). Het album is vrijwel geheel opgenomen in het analoge geluidsparadijs van Studio 195 en opgeschuurd door de productie van “Wrong Man behind the Buttons” Patrick Delabie. Dit album klinkt zoals het bedoeld was.

Wounded Kite is an Amsterdam-based indie band which exist for some decades now, yet the average man on the street remains totally ignorant of its music. In all those years members came and went, several records were made but these aren’t available in stores or online (one isn’t even released). We hardly ever get into or out of the practice room, but when we do get to play somewhere we usually forget to bring the merchandise… But now we will break with that tradition because, well errrm, simply because we decided to break with it!

Wounded Kite is geboren in de jaren ’90 en maakt – hoe kan het ook anders als vernoemd bent naar een Pavement song – gitaarpop. Na een gestage stroom van releases van singles en EP’s, is Wounded Kite in 2023 dan eindelijk volwassen geworden met de release van zijn eerste LP “Feeding Monsters”. Zoals gebruikelijk bij Wounded Kite: op vinyl

Links

Wounded Kite Bio

Photo (C) by Joni Spaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *