bio

wounded kite live

Gitaarpop

Wounded Kite is geboren in de jaren ’90 en maakt – hoe kan het ook anders als vernoemd bent naar een Pavement song – gitaarpop. Na een gestage stroom van releases van singles en EP’s, is Wounded Kite in 2023 dan eindelijk volwassen geworden met de release van zijn eerste LP “Feeding Monsters”. Zoals gebruikelijk bij Wounded Kite: op vinyl.

wounded kite feeding monsters vinyl

Over Feeding Monsters

> muziek luisteren

Wounded Kite wordt al jarenlang Amsterdam’s Best Kept Secret genoemd, met hun ‘down to earth’ rock/post-punk muziek dat nostalgisch hangt aan het analoge tijdperk zonder poespas. Dit langverwachte LP debuut maakt alle verwachtingen waar. Het klinkt vitaal, fris, uitgebalanceerd en voorman Koen Aarsen bezingt persoonlijke en alledaagse thema’s in goed geschreven liedjes met een stevige background van drums, bas en epische gitaarriffs. De smaakvolle toevoegingen van flugelhorn, trompet en altviool maken het feestje compleet. Hoe lang zou deze band nog een Best Kept Secret blijven…??

Door: Luc van Gaans (Mania – Concerto/Plato)

Analoog geluidsparadijs

Hoewel de muzikale invloeden van de jaren negentig niet weg te denken zijn, is er intussen veel veranderd. De wereld om ons heen bijvoorbeeld. Koen Aarsen schrijft kritische teksten over de digitalisering van de maatschappij. Over vervreemding van de mens van zijn omgeving. Over zijn aanvaringen met de digitale vraatzuchtigheid van grote monopolisten. Maar ook aan persoonlijke veranderingen verbonden emoties zoals verlatingsangst en de drukte van het dagelijks leven komen aan bod. Dat alles vormt de basis van een album vol dynamiek, van een breekbaar akoestisch nummer (Beats Me, opgenomen in een zeecontainer tijdens de coronaperiode) tot scheurende erupties met complexe ritmes van drummer Sander van Veen en explosieve backing vocals van bassist Joost Kuijer. Het album is vrijwel geheel opgenomen in het analoge geluidsparadijs van Studio 195 en opgeschuurd door de productie van “Wrong Man behind the Buttons” Patrick Delabie. Dit album klinkt zoals het bedoeld was.

wounded kite onderweg

discography